V1 og V6 er begge laget på esp8266-1 rammeverket. Dette er en svært liten brikke, men håndterer fremdeles den etterhvert omfattende firmwaren. Den har imidlertid svært få IO porter, og kan derfor ikke benyttes med skjerm.
V2, V3, V4 og V5 er alle laget på WeMos D1 mini rammen. Dette er en svært fleksibel enhet og kan derfor lages med skjerm V1, V2 og V3 hadde skrukoblinger og er derfor ikke lenger i produksjon. V4 og V5 har jack-kobling, hvor V4 er uten, mens V5 er med OLED skjerm.
For V5 med OLED skjerm er det designet en bord-stand og en vegg-holder. Da Temploggeren plasseres ulikt i disse holderne (ledninger opp eller ned), er det laget en meny [OLED Page] for å vende skjermen digitalt (ikke fysisk).
V6 kommer med kun en (1) fast sensor. Denne koster derfor noe mindre, men er også mindre fleksibel enn de andre som kan logge inntil 4 sensorer hver.
Templogger v4 og v5 har nå jack-kobling. Dette er samme kobling som brukes på øreklokker. For å koble på flere, trenger du derfor kun å kjøpe en ekstra sensor og en hodetelefon-splitter som vist på bildet til høyre.
Du kan også kjøpe en vanlig forlengerkabel for øreklokker dersom ledningen er for kort.
Dersom den ikke finner ditt nettverk, eller dette er første gang du setter den opp, gjør den seg midlertidig om til en 'vanlig' router. Det letteste er om du kobler din mobiltelefon til dette nye nettverket 'TemploggAP' (uten passord). Som standard skal da mobiltelefonen dra opp påkoblingssiden straks du har fått koblet deg til den nye routeren. Dersom den ikke gjør dette automatisk, kan du alltids koble deg på http://192.168.4.0 manuelt. Du skal nå få tilgang til enhetens WiFi-konfigureringsside. Her velger du 'Configure WiFi' og velger deretter ditt nett som den nå allerede skal ha søkt opp for deg. Klikk på ditt nettverk, og legg inn ditt passord. Enheten starter nå på nytt. Dersom den ikke kommer på nett innen 30 sekunder, 'booter' du den ved å skru av og på strømmen. Hjelper heller ikke dette, må du se om du igjen finner den som router via din mobil. Gjennta prosedyren beskrevet over.
Hver gang den ikke finner det siste nettet den var påkoblet, går den over til å bli en router, og du kan på nytt koble den til.
Dersom du ønsker å endre hvilket nett den kobler seg på, kan du også via menyen gå til 'Reset Page', og der slette lagret nettverk.
Mange av de avanserte innstillingene finnes via den innebygde web-serveren i selve TempLoggeren. For å nå disse, må du koble deg opp mot den IP-adressen den har fått av din router. Dette styres av ditt nettverk, så her må du selv finne hvilken IP-adresse den har fått.
Temploggeren har et innebygget produsentnavn 'Espressif'. I tillegg gis den et varierende nettverksnavn som vanligvis begynner med 'esp_ '.
Via oppsett-siden på din router finner du trolig en oversikt over enheter som er tilkoblet. Dersom du ikke har tilgang til denne, eller du finner dette litt overveldende, finnes andre gode metoder.
For iOS og Androide vil jeg anbefale Fing som er et gratis program for begge plattformer. Dette er et meget enkelt program som viser en oversikt over alle tilkoblede enheter.
Som standard kan to parametre overvåkes. Det første er alder på data i sky-databasen. Dersom de er 'gamle', betyr det at temploggeren ikke har kontakt med server. Dette kan skyldes at nettet er nede, eller at strømmen har gått. Siden kontrollen kjører på selve serveren, kjører den kontroll helt uavhengig av strøm eller nettverk i ditt hjem.
Det neste er kontroll av temperatur. Her settes verdier opp hos Thingspeak, og dersom temperaturen går over/under disse verdiene, blir du automatisk varslet til din mobiltelefon.
Oppsett av disse funksjonene kan bestilles som del av leveransen, eller etterbestilles ved behov.
TempLoggeren leveres med:
by msevland